ردکردن این

لپ تاپ گیمینگ

در سال های اخیر، فاصله بین عملکرد لپ تاپ های گیمینگ و پی سی های رومیزی به شکل چشمگیری کمتر شده و برخلاف گذشته، لپ تاپ ها به ویژه رده گیمینگ، از قدرت پردازشی بسیار خوبی برخوردار هستند. اشتباه نکنید، کامپیوترهای رومیزی همچنان قدرت برتر را در اختیار دارند، اما واقعیت این است که به علت وجود ویژگی های مختلف در لپ تاپ ها، گیمرهای زیادی به سمت آنها روی آورده اند. قابلیت حمل و جابجایی، ابعاد کوچک، طراحی ظاهری زیبا و کاربر پسند و قدرت سخت افزاری عالی، باعث شده تا علاقمندان به بازی های ویدیویی به سمت این پلتفرم ها سوق پیدا کنند. اما یک لپ تاپ گیمینگ چه ویژگی هایی دارد؟ برای انتخاب و خرید لپ تاپ گیمینگ چه نکاتی را باید در نظر گرفت؟ کدام نوع از سخت افزارها در این زمینه ایده آل هستند؟ کدام برند را مد نظر قرار دهیم؟ پاسخ به این سوال ها موضوعی است که در ادامه مطلب به آن می پردازیم. با ما در پی سی کالا همراه باشید.

همه چیز حول تراشه گرافیکی می چرخد.

هنگام خرید لپ تاپ گیمینگ، اولویت می بایست تراشه گرافیکی تعبیه شده در محصول باشد. قدرت پردازش گرافیکی لپ تاپ، تاثیرگذارترین مولفه برای نرخ فریم (FPS) در بازی ها می باشد. اگرچه پردازنده مرکزی نیز می بایست هم تراز تراشه گرافیکی باشد، در غیر این صورت کارت گرافیک یا پردازنده دچار گلوگاه شده و حداکثر توان پردازشی را از دست خواهند داد. اما به طور کلی تراشه گرافیکی مهمترین بخش یک لپ تاپ گیمینگ به شمار می رود.

 از نظر ما لپ تاپ هایی با کارت گرافیک مجزا از شرکت انویدیا می تواند بهترین انتخاب باشد. تراشه های سری RTX شرکت انویدیا با عملکرد عالی خود در بازی های مدرن، بالاتر از تراشه های AMD جای می گیرند. داشتن هسته های CUDA و فناوری Ray Tracing (بازتاب واقع گرایانه نور) تصاویر را با کیفیت بالاتری به شما نمایش خواهند داد. به همین دلیل ما ابتدا به سراغ تراشه های NVIDIA بروید.

پردازنده مرکزی CPU، کمک رسان تراشه گرافیکی

بعد از تعیین تراشه گرافیکی، باید مدل پردازنده را به درستی انتخاب کرد. در حقیقت اگر پردازنده متناسب با تراشه گرافیکی نباشد، هر چقدر هم کارت گرافیک لپ تاپ قدرتمند باشد، از یک حدی به بعد دچار گلوگاه می شود. به همین دلیل بیشتر پردازنده ها در لپ تاپ های گیمینگ، از سری H انتخاب می شوند. ترکیب کارت گرافیک Nvidia (به ویژه سری RTX) و پردازنده های نسل 11 یا 12 سری H، می تواند از پس همه بازی های جدید برآیند و در صورت استفاده از این ترکیب، کاربر به راحتی و با تنظیمات گرافیکی بالا و فریم ریت (FPS) عالی به تجربه این بازی ها خواهد پرداخت. پردازنده می بایست از قدرت تک هسته ای (Single-core performance) بالایی برخوردار باشند. به همین دلیل است که ما بیشتر لپ تاپ هایی را پیشنهاد می کنیم که از پردازنده های Intel سری H، بهره مند شده باشند.

رم بالای 16 گیگابایت نیاز است، یا بیشتر سیاهی لشکر هستند؟

سنگین ترین بازی های ویدیویی نیز نهایت 11 گیگابایت حافظه رم را اشغال می کنند. به همین دلیل پیشنهاد ما خرید لپ تاپ با نهایت رم 16 گیگابایت است. بیشتر از این مقدار در بازی ها هیچ گونه کاربردی نخواهند داشت و صرفا برای کارهای گرافیکی می توانند به کمک شما برسند. حافظه رم با سرعت فرکانس بالا و از نوع DDR4 یا مدل های اخیر DDR5 می تواند سرعت بارگذاری (Loading) بازی را سرعت ببخشند.

صفحه نمایش با هرتز بالا را فراموش نکنید

اکثر لپ تاپ های اقتصادی با نرخ تازه سازی 60 هرتز عرضه می شوند. اما اگر می خواهید به FPS بالای 60 دست یابید می بایست از صفحه نمایش بالا 60 را انتخاب کنید. لپ تاپ های گیمینگ اقتصادی سری TUF شرکت ایسوس، با قیمت اقتصادی و صفحه نمایش با کیفیت و 144 هرتز می تواند یکی از گزینه ها باشد. مورد بعدی در صفحه نمایش تاخیر کم آن است. هر چقدر میلی ثانیه کمتر، بازی روانتر می باشد. در هر صورت برای لذت بردن از فریم ریت بالا، می بایست صفحه نمایش، با رفرش ریت بالاتر از 60 را در نظر داشته باشید. همچنین رزولوشن صفحه نمایش نیز نباید زیر 1080p باشد. اگرچه در لپ تاپ های گیمینگ به ندرت زیر این رزولوشن محصولی عرضه می شود.

سایر قطعات

حافظه ذخیره سازی از نوع SSD NVMe، سیستم خنک کنندگی حرفه ای، طراحی جذاب و بدنه ای مقاوم با نورپردازی های RGB، دیگر ویژگی های یک لپ تاپ گیمینگ به شمار می روند. شما مخاطب عزیز می توانید، در صفحه ویژه لپ تاپ های گیمینگ در فروشگاه پی سی کالا اقدام به انتخاب و خرید محصول مورد نظر خود نمایید و یا به وسیله تماس با متخصصین ما در پی سی کالا، از تجارب یک راهنمای حرفه ای برای انتخاب نسبت به بودجه و عملکرد دستگاه بهرمند شوید.